a little taste of freedomÅt nyss en egenlagad kall cous cous-sallad, ganska lik den på bilden faktiskt. Duktiga jag tillverkade också en svingod vinägrett på olivolja, vitvinsvinäger, citronsyra, salt, peppar och lite färsk rosmarin. Erkänn att jag är bäst. Erkänn. Bara erkänn.


Det gäller ju att passa på, nu när jag får ha köket för mig själv! Är ensam hemma och det är underbart. Mindre underbart är kanske graden av ofräschhet min kropp befinner sig i. 

Jag slänger snabbt in mig själv i duschen (som en säck potatis) innan Ellen kommer. 

feelgood med Dr.Nalle


Den Fula Nallen ligger i min garderob.

"Fula Nallen" är egentligen en James Brown-docka. Visst dansar han och sjunger så fint, men särskilt uppskattad är han inte. Inte av Ivar i alla fall!
Min minsta lillebror är fullkomligt LIVRÄDD för Fula Nallen. Så fort han får syn på dockan ropar han på hjälp, och när någon trycker på knappen... Ja, då bryter helvetet lös. Ett skurregn utav varma, salta tårar.
Så därför fick Fula Nallen resa bort. En dag flög han ut genom fönstret och kom inte tillbaka.


"Vaejejfulanajjlen?"
"På Island."


"Vaejejfulanajjlen?"
"Det vet du Ivar, det har jag ju sagt."
"Ijsland?"
"Island."

Det är dock ingen som inte har sagt, att ibland kanske Fula Nallen kommer förbi. Utanför fönstret och tittar in.
På ett sovande barn."Det är fullt med transfetter i Mariekex"


Har ni någonsin varit med om 5 kostymklädda, vuxna män som på fullaste allvar sitter och diskuterar transfetter
-över en vegetarisk buffé.

De är lite speciella, de där på Marknad.

"Det är fullt med transfetter i Mariekex"
"Nej, de har blivit utbytta mot palmolja. Men palmolja är lika farligt för kroppen!"Livsmedelsverket


Men jag får nog ändå ge dem det, att i nästa andetag diskuterade de Fotbolls-EM, belgisk öl och lagrad vodka. Riktiga karlakarlar.

hemligstämplat


Jag har en ny design på gång. (Oväntat va?) Dock är den än så länge bara ett utkast i min sjuka, twistade hjärna och alltså Top Secret. För nu ska jag göra det bra, för en gångs skull sätta mig ner och göra något ordentligt. Sitta med det i mer än 5 minuter. Och därför kanske jag inte har tid!  Än, på ett tag!

För alla vill väl att det ska bli bra..?


   Sneakpeak. HAHA.

Guide: självömkan
Eftersom folk fortsätter att fråga, måste jag fortsätta svara. Och ju fler gånger jag säger "5 veckor" desto svårare känns det. 5 veckor. Varje gång är det som om orden växer lite grann i min mun, så att den fylls upp utav jobbjobbjobbjobbjobb.
5 veckor.
Förtvivlat håller jag inne en stor blaffig jobbspya. Ler lite anträngt och låter med hela min kropp den frågande personen att förstå. Gå. Lämna mig ifred i min olycka, att tycka synd om mig själv.

En kaffe slatte, please

Sitter med en ansiktsmask, vilket btw är ett sjukt äckligt ord, med min goda vän tekoppen och försöker varva ner.

Kom ganska nyss hem från Max hamburgare. Inte för att fetta mig, faktiskt, även om jag käkade på Mackedonkan innan idag så det kan man kanske tro, men så var det inte. Becs jobbelijobbar på Max. Stackare, eller det kanske jag inte ska säga, det är ju till och med bättre betalt än mitt jobb. Det var i alla fall väldigt kul att se henne slita iklädd en rolig liten typisk hatt, medan vi andra satt vid ett bord, åt och planerade en massa inför nästa sommar.

På mitt jobb är det kanske inte så stressigt. Men jag går ändå på högvarv. Jag har nämligen OBEGRÄNSAD tillgång till kaffemaskinen. Absolut olämpligt. Just nu håller jag på att bestämma mig vilket jag gillar bäst. Hälften kaffe och hälften choklad, eller mer kaffe och mindre choklad, men med socker och skummad mjölk.

Svårt val.
Senast på fredag ska jag nog ha korat en vinnare.

Om jag fortfarande lever då, vill säga.

Just det, tänkte bara påminna om hur snygg jag är.
Nuförtiden.

welcome to the office


Just nu befinner jag mig i ett tillstånd av lätt panik. I morgon börjar jag jobba. Framför mig ser jag 5 instängda veckor på ett litet kontor. Datorn och jag. Kunde ha varit värre.

Damn it.

Bara det inte är fint väder. Hur kommer det sig, förresten, att när det är fint väder är det så sjukt mycket jobbigare att... just det :  jobba. Dum fråga egentligen. Självklart är man självisk. JAG vill inte att alla andra ska ha det skönt när jag sliter. Nä, misär ska det vara, annars blir jag sur.
Dödligt avundsjuk.


För att trösta mig själv tittar jag på Best Moments-klipp av the Office. Den engelska versionen, självklart! Liksom för att peppa mig själv lite. Så att jag kan skratta åt folk i morgon.Achtung! Sie verlassen jetzt West-Berlin!

Goooooood morning Vietnam!

Kalas för de små om 30 minuter och lägenheten är en krigszon. Den smarte håller sig undan. Mor är som en tornado, fram och tillbaka. Över allt. Hej å hå. Kanske kan jag gömma mig inne på min toalett tills stormen bedarrat.

Fy fan vilket sumpigt inlägg det här blev. Ja, jag känner det jag också.
Jag skyller på att det blåser.

det gäller ju att hålla på traditionerna

Svensk Midsommar är icke att förakta.
Tysk Ikea-reklam som blev förbjuden.
Första gången jag såg den här trillade jag nästan av stolen, helt seriöst.
"Kanonkul."  viloveckan


För de som inte vet var den här veckan menad att vara min lediga vecka. Veckan mellan skola och jobb då jag skulle få en liiten chans att sova ut.

Bullshit.

De senaste dagarna har mina småsyskon fyllt år. Upp och gratta tidigt! Idag väcktes jag av röster. Jaaa! Släkten är här! Och för de som tänker att, jomen idag är det ju midsommarafton, i morgon kommer du ju ändå att få sova. De människorna, de har ordentligt med fel. För i morgon är det kalas. Då kommer jag att bli väckt tidigt, halv 9 senast för att få hjälpa till RIKTIGT MYCKET. Baka, städa, passa barn, springa ärenden, duka, laga mat... Men! På söndag då? På söndag, då är det ju vilodag, och bor man i Jönköping?

Nej.
På söndag kommer jag att bli väckt minst lika tidigt som i morgon.
Och sedan är det måndag och veckan är slut och Jobbet börjar.(Och för de som inte vet hur det låter när en 3-åring kör runt på en liten motordriven motorcykel, tätt följd utav en 5-åring i en litenliten lägenhet med mycket tunna väggar, kan jag upplysa om att det låter ungefär som en motorgräsklippare. Fast värre liksom.)


Glad midsommar!
Sovjet vs Sverige


FRA-lagen röstades igenom.
Suck.

Fast jag borde nog passa mig, och inte skriva nåt olämpligt. Då tar de kanske mig för det snart, det också. Sätter mig i ett läger någonstans. Långt upp i lapphelvetet. Där jag får jobba resten av mitt korta liv i en malmgruva, med fångvaktare som piskar mig om jag är för långsam. Försvagad av den ruttna biten majsbröd jag blir tillkastad nån gån i veckan, nersköljd med regnvatten. Tills jag till slut dör. Inget speciellt. Bara dör på platsen, lägger mig ner och finns inte mer. Så bränner mina medfångar mig i en stor ugn (där de bakar majsbröden).

HEJDÅ SVERIGE, NU FLYTTAR JAG!
saab


Jag gick för att hämta posten. Släpade mig nerför uppfarten ner till brevlådan vid vägen och fann två identiska kuvert. Båda från Saab. Ett till min pappa, och ett till mig.

Plötsligt kände jag, konstigt nog, att nu är det nog dags för lite nya jobbansökningar.

kittlar dem i näsan med mina dreads


Den som läste Aftonbladet igår (och har något uns humor) fick sig ett gott skratt. Man kunde läsa om Charlott Yxnäs som hade bokat en tågresa med SJ. SJ ändrade dock tiderna och lämnade ett meddelande på Yxnäs telefon, med information... MEN. Det är efter den vanliga informationen det verkligt roliga börjar, då telefonisten fortsätter:

"Jag är den hemska massmördaren Veronika. Jag kittlar dem i näsan med mina dreads tills de dör. Charlott Yxnäs. Yxnäsa. Jag ringer på uppdrag av SJ och jag ringer för att mobba dig för ditt efternamn, som är Yxnäs och som jag tycker är väldigt konstigt. Jag vill bara säga att jag inte tycker om dig. Du har ett konstigt efternamn och är säkert ful."  
 

Den skyldige?


ÖÖh. What? Vem, jag frågar VEM gör så? Och varför?
Jag skrattar så jag kiknar. Jag skrattar så jag spyr. Tro fan om jag inte dör på kuppen.

Vart är samhället på väg?
Vart?

mitt nya liv som kapellmästare
Kan någon förklara för mig varför jag alltid får så sjukt flummiga resultet på tester med lämpliga yrken. Skådespelare? Kapellmästare? Teckningslärare?

Suck.
Jag är inte flummig. Och förlåt mig om jag vill ha en viss ekonomisk trygghet.

sorgetiden över


Efter att ha gått igenom alla stadier i sorgeprocessen, chock, förnekelse, ilska, köpslående, depression och acceptans, kan jag nu kalla det min nya, rufsigt sexiga, korta look.

Kort.


Nu så, govänner. Nu har jag kort hår. Inte bara "kort", alltså två meter minus fem centimeter, och inte heller kortkort som pojkfrisyr eller en bob. Inte heller gjorde jag en Brittan, dvs slet till mig rakapparaten och körde den fram och tillbaka som en mycket aggresiv gräsklippare över skallen.

(Nu kokar mitt nudelvatten.)

Nej, det är helt enkelt, ganska kort.
Så minns jag min ungdoms glada blonda dagar och känner nostalgin flöda. Japp, jag är sentimental så det skvätter om det. Oja.


attenzione


Får panik. Ska klippa håret om 48 minuter och jag är livrädd. Hon kommer klippa av allt. Jag vet det, hon kommer klippa av allt.

Zlatans hemliga kräkkollaps


Stor rubrik: "Zlatans hemliga kräkkollaps".

Då ställer jag mig genast frågande. Kräkkollaps? Vad är det? Kollapsade Zlatan i sina egna spyor? Eller var det hans kräk som inte orkade längre? Som kämpat, kämpat för att hålla sig på sina små kräk-ben för att tillslut ha fallit ihop i en deprimerande liten hög på fotbollsplanen.
Kräkkollaps.

Stackars, stackar kräk.


    goes ->   

Snyggbilder

Attention! Snart kommer diverse snyggbilder på ditten/datten/olika folk dyka upp. Bara så ni vet.

Betygssamtal


Betygssamtal hör till den där sortens samtal. Ni vet, utvärderingssamtal, anställningsintervju...
När det finns en oskriven lag att den som leder i det, chefen/läraren, hela tiden måste stirra den utfrågade i ögonen.

In i ögonen.


Väldigt läskigt tycker jag. Man vet liksom inte vart man ska titta. Fladdrar med blicken, visslar, fingrar med något inom räckhåll. Sedan tar man mod till sig och tittar tillbaka. Rakt in. Plötsligt känner man sig så naken. Särskilt om ens "hela" framtid hänger på en skör tråd.


Nu vet jag vad jag ska få i alla ämnen utom Naturkunskap A. Jag ska nog inte hoppas för mycket.

En bra dag


Idag har varit en bra dag! Få lektioner, härligt väder, en lång promenad med Ellen i stadsparken och så ett riktigt bra avsnitt av South Park. Så jävla bra. Parodi med Wal-Mart som Matrix.

"Who are you?"
"I am Wal-Mart."

Klockrent.
En bra dag.

Dagens outfit (aldrigaldrigaldrig)


Ni kan vara lugna. Något som ALDRIG kommer införas på den här bloggen är dagens outfit. Min känsla för mode sträcker sig inte tillräckligt långt för att varje dag lägga in en fantastisk bild, med nya, unika kläder med de senaste flukterna (ja, jag hittade precis på det ordet) från Milano, samtidigt som jag har lagt en egen, personlig touch till det hela.

Och jag vet om det.
Känn tacksamheten flöda.


Ikväll har jag mina bristande modekunskaper till trots fått, tro det eller ej, stå modell. Inte så "fashion" och "chic" som det kanske låter, det var inte ens "retro", "blommigt" eller "skirt". Eller jo, kanske lite blommigt. Mor min säljer nämligen kläder på Tradera, och helt plötsligt, helt utan mitt medgivande, fann jag mig vara hennes personliga klädhängare. JAG. Ha. Ha. Ha.

Visst är jag snygg??
Beakta ironin.

Kanske modellyrket är något att satsa på ändå. Med mina 159 långa centimeter.
Sedan ska jag bli lejontämjare.
 

.

menthol-menthal


Fan vad sugen jag är på after eight.

Rehab funkade halvbra. I tre dagar kunde jag och becs hålla oss innan frestelsen blev för stor och vi återigen föll ner i det ljuva mörkret och glömskan. Eller va? Vad sa du?
(när det är såhär mörkt, grått och regnigt...)

Sun is shining, the weather is fine!

And therefore skjuter vi alla tänkbara bekymmer åt sidan och kör ett sol-musik-special. Nu när jag kan lägga in yuotube-klipp igen, sry till Roland Karlsson på blogg.se att jag är så dum i huvet. Vad fan vet jag.


Ta med datorn ut i solen!
Och glassa.
Först ut: Bob Marley - Sun is shining
(därför att)

Alice Cooper - School's out
(alla sjunger med i refrängen)

Hoffmaestro & Chraa - Highway man
(ni vet de med Young dad, som kommer att spelas hela sommaren, trust me)

Barrington Levy - Broadway
(Reklamlåten som alla sjunger på)

Sum 41 - Fat lip
(sommarlåt! bara är så)

Sean Paul - Temperature
(när temperaturen ska höjas ännu lite mer)


mandelkubb är en jävligt torr kaka


Björn Gustafsson om att dejta en liiite äldre kvinna och om sin pappa som var den coola farsan :


bryderier: bry sig om bryn


Jahapp. Idag när jag vaknade upp kände jag att något var fruktansvärt fel. Något som hade med gårdagen att göra, men jag kunde inte minnas vad det var. Sedan gick jag in i badrummet och såg mig i spegeln.

Jag har två, tjocka, svarta maskar i pannan.

Ett intressant inlägg


Här hade jag tänkt skriva ett långt, intressant och innehållsrikt inlägg med massor av nyheter, tips, tricks, dirt och massor av smaskiga detaljer.

Men det gör jag inte.

_______________

S p a  k v ä l l

Ikväll bjuds det nämligen på spakväll hemma hos becs. Vi ska färga fransarna, kanske lägga nån ansiktsmask och så det bästa: jordgubbar doppade i vit choklad. Mumma. Och innan det ska jag hinna gå på EDs bal vol 2, so I better hurry.

Swisch in i duschen.

what about the boys and balls
Ja vad är det egentligen med killar och bollar? Och nu pratar jag inte om deras egna, utan om fotbollar, tennisbollar, studsbollar, basketbollar, handbollar, bollar, bollar, bollarbollar...

Som om varje gång de ser en boll, bara mååste de leka med den. Det kliar i hela kroppen och man bara mååste sparka till den/kasta den/köra upp den i nåns röv.

Och har en kille en boll, ja då är han nöjd!

Snacka om låga krav.


What about the boys and balls?


Kändistätt i jkpg


Igår var det Rix fm festivalen här i Jönköping med ett par svenska kändisar och B-kändisar. Tyckte lite synd om dem, det verkade knappt som om de visste i vilken stad de var ens, kan inte vara lätt att flänga hit och dit hela tiden. Särskilt synd tyckte jag om Idol-Ola. Inte bara därför att folk alltid kommer sätta "-Idol" framför hans namn, oavsett hur många program han medverkar i, utan för att jag såg honom två gånger i två olika städer igår.
Och nu när ni tror att jag är världens stalker, kan jag lugna er med att det är jag inte. Jag var i Ullared igår och han var tydligen (uppenbarligen) där han också och uppträdde. Och själv var jag alldeles slut när jag kom hem efter att ha suttit några timmar i en bil, och inte behövde jag uppträda och se glad ut.

Vafan snackar jag om?
Tycker jag seriöst synd om kändisar?
Nej. Självklart inte.
Bara fattiga kändisar.
Fattiga kändisar är det supersynd om.


Sedan igårkväll kunde man se ingen mindre än Peter Siepen spatsera runt utanför krogerna kring Juneporten iklädd en härligt rosa hatt. Och eftersom folk ropar om "kändisyra" så fort Jan Guillou signerar böcker på Akademibokhandeln får vi väl kalla gårdagen för kändistät.Over and out.

RSS 2.0